seo agency

Google Seo Keresőoptimalizálás Budapest

Google Seo Keresőoptimalizálás Budapest

Keresőoptimalizálás lépésről lépésre kezdőknek

6.rész

2020. szeptember 28. - Jozsef.Nemeth

Kulcsszó elhelyezése a szövegben

 

Véleményem szerint túl nagy figyelmet szentelnek még mindig az elhelyezett kulcsszó mennyiségének. A Google kifinomult algoritmusai már nem kimondottan a kulcsszavak számát érzékeli, ma már képes a komplex szövegkörnyezet alapján értelmezni a tartalmat. Ettől függetlenül még általánosságban el lehet mondani, hogy a megfelelő kulcsszó elhelyezés a szövegben 2,5% körüli legyen. Kerüljük a kulcsszóhalmozást, használjuk szinonimákat, írjuk körül a témát, így a látogatók számára egy könnyedén élvezhető szöveg kerül megírásra.

 

Kategóriák

A kész tartalmat rendezd kategóriákba. A megtervezett kategória további lehetőségeket rejt magába. Rendszerezheted vele a honlap tartalmának hasonló tartalmait. Az én oldalam a keresőoptimalizálásról szól, de van kategóriaként pl. a kulcsszavak, linképítés, SEO kezdőknek és további egy csokorba gyűjtött téma. Így könnyedén megtalálja a látogató azt a témát, amire konkrétan keres, nem kell a keresőoptimalizálás minden területén végig szaladnia, ha csak bizonyos rész iránt érdeklődne.

 

Arra azonban figyelj, hogy túl sok kategóriát ne hozz létre, és a kategóriánkénti tartalom is legyen több aloldal, egyébként ez is duplikációra adhat okot.

 

Címkék

A címkék újabb rendezési szempontok szerinti tartalom megosztás, de leggyakrabban itt fordulhat elő a duplikáció. Könnyedén előfordul, hogy a címkéhez mindössze egy aloldal tartozik és az azonos az eredeti aloldallal és ez már a Google szemében egy duplikációnak tűnhet, hiszen a másolata az  eredeti aloldalnak. Javaslom, hogy a címke “no index” jelöléssel kerüljön alkalmazásra.

 

Képek

A látogatók szereti a képeket, szívesen osztják meg azokat. A képek külön találatként is megjelenhetnek, további látogatókat hozva oldaladra.

 

A keresők a képek alt és title mezőjében megadott szöveg alapján azonosítják be a kép tartalmát. Ha ez nincs kitöltve, a keresőrobotoknak fogalmuk sincs, hogy egy alma vagy egy grafikon van éppen a képen.

 

Előfordul, hogy a kép lassabban vagy egyáltalán nem töltődik be, ilyen esetekben egy szöveg kerül kiírásra, az alt tag-ba beleírt szöveg lesz az. Fontos, hogy tudd, a gyengénlátók számára is az alt tagban lévő szöveg kerül felolvasásra.

 

Fontos megemlíteni a képek méretét és azok optimalizálását is. Ez szintén a keresőoptimalizálás feladatai közé tartozik. A gyorsabb betöltési időt segítjük, ha a feltöltés előtt a képek méretét tömörítjük. A  TinyPNG segítségével könnyedén megoldhatod, de más ingyenes elérhető programot is használhatsz erre.

A bejegyzés trackback címe:

https://googleseokeresooptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr2316218276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása