seo agency

Google Seo Keresőoptimalizálás Budapest

Google Seo Keresőoptimalizálás Budapest

Keresőoptimalizálás lépésről lépésre kezdőknek

7.rész

2020. szeptember 28. - Jozsef.Nemeth

 

Belső linkek

A linkek elhelyezése fontos a tartalomban. A belső linkek elhelyezésével segítséget nyújtunk a látogatóknak a további hasznos tartalom megtekintéséhez. Ez a könnyebb navigációt szolgálja a látogatók számára és a Google robotjai is ezek alapján térképezik fel az aloldalakat.

 

Kifelé mutató linkek

Hasznosnak bizonyul a honlapról kifelé mutató linkek elhelyezése is, bár nagyon kevesen használják. A látogatók további informálása, navigálása más honlapokra még előnyünkre is válhat. Könnyedén előfordulhat, hogy a meglinkelt honlap tulajdonosa visszalinkel minket és már is hivatkoznak a honlapra.

 

A kifele mutató linkeknél azonban van néhány dolog, amire ügyelj:

 

Csak jó minőségű weboldalakra linkelj

Főbb kulcsszavaidat ne használd a link szövegében

Gyenge weboldal esetében használj “nofollow” megjelölést

A kifelé mutató linkek száma mérsékelt mennyiségű legyen

Keresőoptimalizálás

 

  1. Off- page SEO – Linkek

Sok mendemonda kering a linképítésről, miszerint  már nem fontosak. Ehhez képest a Google szóvivője szerint jelenleg is a 3 legfontosabb rangsorolási tényező egyike.

 

Én a linképítésről írtam már egy hosszabb lélekzetvételű cikket, nem írnám le még egyszer ugyanazt. A linképítés alapjait ismertető cikket elolvasva sok mindenre választ kaphatsz, hogyan építsd, fordítsd hasznodra a linkeket. A lényeget kiemelném, hanyagold a linkcserét, a katalógus linkeket, amelyek ma már inkább károsan, mint hasznosak.

 

Figyelmed inkább terelődjön a közösségi média használatára, ezek egyre inkább fontosabb szerephez jutnak a keresőoptimalizálás során. A Google “látja”, érzékeli és figyeli mennyire népszerű a kapott lájkok, megosztások során a honlap.

 

Ezen felül a honlap tartalma az, ami a legtöbb értékes hivatkozást hozhatja. Minőségi, értékes tartalom esetén kérés nélkül hivatkoznak a weboldalra. Adj tehát a látogatók számára olyan megoldást a honlapon, ami valóban megosztásra alkalmas.

 

Lokális SEO

A keresőoptimalizálás legifjabb alkalmazása.  A Google ma már igyekszik a keresések alkalmával lokálisan megadni a keresési találati listát. Erre a legjobb megoldás a Google Cégem regisztráció.

 

A felhasználók akár a Google keresőjében, Google térképen  keresnek, elsőként a Google a tartózkodási helyükhöz legközelebb esőt hozza fel a keresési találatok között.

 

Az én esetemben ha rá keresek “honlap seo” kifejezésre,  a fizetett hirdetések után, a hozzám legközelebb lévő találatként a HonlapSEO oldalt hozza fel a keresési eredmények között. Jobb oldalon pedig a Google Cégem oldalam adatait látjuk, cégnév, elérhetőségek, térkép. További információk is a felhasználók segítségére az eddigi értékelések, vélemények, képek, a szolgáltatás főbb tevékenységéről kép vagy leírás, útvonaltervezés, tehát nagyon sok minden egy helyen összesítve.

Keresőoptimalizálás - Google Cégem találat

Keresőoptimalizálás – Google Cégem találat

 

Elkerülendő hibák – gondolatok a keresőoptimalizálásról

A keresőoptimalizálás tehát egy rendkívül összetett feladat, de mindenképpen elkerülhetetlen, ha láthatóvá szeretnél válni az internet forgatagában. Rengeteg további olyan pontot tudnék felsorolni, amit mindenképpen meg kell tenned, hogy a legjobb esélyekkel szerepeljen az oldalad a keresőkben, de a leírtaknak csak egy részét megteszed, már is jobban szerepelsz majd, mint jelenleg. Így hát néhány olyan dolgot emelnék ki, amit inkább kerülj el vagy fontolj meg.

 

Ne gondold, hogy keresőoptimalizálás nélkül megelőzheted azt, aki már keresőoptimalizált honlappal rendelkezik.

Ne akarj azonnal megoldást a keresőoptimalizálással, ez egy hosszabb folyamat eredménye.

Tudd, hogy a keresőoptimalizálást végző SEO szakember olyan munkát végez a honlapodon, ami a látogatottság növelésével bevételt hoz Neked, ezt Neked is meg kell téríteni feléje.

Ne fogadd el azt az ajánlatot, ami ingyenes, miért dolgozna bárki is lelkiismeretesen azért, hogy Neked még több bevételed legyen.

Azt se gondold, hogy az olcsóbb az jobb, mert ha valaki nem értékeli a saját munkáját, hogyan végezhetné azt tökéletesen más honlapján.

Ne hidd el az 1-2 hónap alatti látványos eredmények ígéretével kecsegtető “szakemberek” hitegetését.

Ne szerződj, ha már konkurencia honlapját optimalizálták ezért ismerik az iparágat.

Hogyan tovább?

Először is engedd meg, hogy gratuláljak, ha már idáig jutottál és elolvastad írásomat. Biztos vagyok benne, hogy hasznodra válik és könnyebben tudod alkalmazni, érhetővé vált számodra a keresőoptimalizálás fontossága és feladatai.

 

Ha mindez a tudás és ismeret alapján úgy gondolod, szívesen dolgozol saját honlapodon, ajánlom, hogy olvass továbbra is hasznos tudnivalókat, keress fel olyan keresőoptimalizálással foglalkozó honlapot, ahol elmélyítheted tudásod. Amennyiben úgy döntesz, hogy inkább a saját vállalkozásodban teljesedsz ki és a keresőoptimalizálást SEO szakember tudására bízod, keress bizalommal és szívesen segítek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://googleseokeresooptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr9916218282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása